Buljongtätt i Vasastan efter att Take Ramen smygöppnat

Bara några kvarter från Totemo Ramen har nu Take Ramen slagit upp portarna. Under lördagen bjöd man på smygöppning på Gästrikegatan i Stockholm och serverade skål efter skål under några timmar.

Inredningen var sober och kändes både skandinavisk och japansk på en och samma gång. Restaurangen har fler sittplatser än grannarna på Totemo Ramen vilket bådar gott för alla oss som inte vill stå i kö på gatan – speciellt inte under vinterhalvåret.

Det blev en tonkotsu som slank ner. Buljongen var förvånansvärt god, även om den kanske kunde haft lite mer djup. Helt okej spänst i nudlarna och chasun hade perfekt storlek.

Dessvärre glömde kocken bort att det skulle vara ett marinerat ägg tillsammans med övriga ingredienser i skålen och jag fick säga till. Men lite inkörningsproblem får man räkna med första dagen.

Jag är av åsikten att konkurrens för det mesta är bra – jag ser fram emot att se vad Take Ramen kan göra för ramenutbudet i Stockholm. Hit kommer jag gärna igen för att följa restaurangens utveckling. Det var tvivelsutan en god start iallafall med trevlig personal och bra råvaror.

Den 15 oktober öppnar man ”på riktigt” meddelar restaurangen på sin Facebooksida.