Ett av Amsterdams mer genuina ramenställen

På Ceintuurbaan i den trendiga stadsdelen De Pijp i Amsterdam snubblade jag nyligen över ett nyöppnat ställe som heter Sapporo Ramen Sora. Det drivs av några japanska vänner, och har ett riktigt grymt matutbud.

Lokalen kanske inte är den mysigaste jag besökt, men maten är desto mer utsökt. Fantastisk buljong och bra råvaror, sältan och umamin gjorde mig alldeles lycklig. Gyozan smakade dessutom precis som på mitt favorithak Harajuku Gyoza-ro i Tokyo, ett gott tecken.

Fou Fow Ramen som jag tidigare tipsat om är ett grymt val om man får akut buljongsug efter en dags strosande längs kanalerna i den holländska huvudstaden. Men frågan är om inte buljongen smakade lite bättre på Sapporo. Dessutom var personalen riktigt trevliga. Det märkte jag inte minst när en av ägarna kommer springandes längs Ceintuurbaan med min kvarglömda snusdosa. Vilken service!