Indomie Instant Noodles, Vegetables Flavour (80g)

indomie_noodles_1

Indomie säger du, vad är det? Det är ett varumärke som ägs av det indonesiska företaget Indofood. Nästan tre fjärdedelar av alla snabbnudlar som säljs i jättelandet tillverkas av just Indofood. Och allt är halal, så klart.

Just mina nudlar levererades tillsammans med en påse som innehåller två fack. Ett med chillipulver och ett innehållandes bumbu, ett mer eller mindre generiskt ord för random indonesisk kryddblandning.

I en annan mindre påse finner man matlagningsolja (palmolja gissningsvis) och en svårdefinerad vit tillsats som påminner om hackad vitlök till utseendet, men ej till smaken.

indomie_noodles_2

Både doftmässigt och utseendemässigt möter vi här en sorgsen och dyster nudelrätt som har färdats från Jakarta till mitt kök i Stockholm.  Något vidare djup i buljongen är det knappast tal om. Istället för Marianergraven möts vi här av en vattenpöl.

Nudlarna hade en rätt blek textur och smakade därefter. Intetsägande. Vad det var för typ av gemüse i förpackningen, det vette tusan. Hade det inte varit för chillipulvret som åkte med från Java hade den här rätten med stor sannolikhet inte smakat något alls.

BETYG: 2 av 10

Här kan du lära dig mer om Indomie. Tack, Wikipedia!

  • Cassandra

    Vart köper man dessa om man är sugen på att testa?

    • Jag minns inte riktigt vart jag köpte dessa, men det var med stor sannolikhet på en större välsorterad asiatisk livsmedelsbutik i Stockholm. Asian Supermarket vid Hötorget kanske, eller Kina-Li vid Skanstull. Men det var som sagt inte speciellt gott. Finns bättre.