Kokboken Ramen av Tove Nilsson har landat i hyllorna

ramen_tove

Möttes av en synnerligen trevlig leverans när jag kom in till jobbet idag. Tove Nilssons efterlängtade bok om Ramen har äntligen kommit ut, och den är verkligen fullmatad (no pun intended) med massa smaskig fakta om japanska nudelsoppor.

Bildskönt

Vilka redskap ska man använda i köket när man vill laga japanskt? Vilka råvaror och ingredienser är omistliga? Och hur får man rätt stuns och tjocklek på buljongen? Detta är några av frågorna man får svar på i Tove Nilssons välfyllda bok, som dessutom innehåller riktigt snygga bilder av Roland Persson och Jonas Cramby.

Receptbonanza

Det märks att författarinnan har ett äkta intresse för japanska matlagning i allmänhet och nudelsoppor i synnerhet. I boken hittar finns ett 70-tal recept, med fokus på hemgjorda buljonger och ramennudlar. Men det finns även plats för rätter som soba, udon, gyoza, okonomiyaki och tempura.

Här ska kokas buljong!