Michelinbelönade Tsuta öppnar Hong Kong-filial

Jag har tidigare skrivt om Tsuta, av många ansedd som världens bästa ramenrestaurang som har en stjärna i Michelinguiden. Det tar ett antal timmars köande för att få inmundiga deras ramen i Tokyo. Å andra sidan kostar en skål bara 1100 yen, runt 80 svenska kronor. Det är med andra ord troligtvis världens billigaste Michelinprisade måltid man hittar i Sugamodistriktet.

Nu verkar det som att man ska öppna en filial i Hong Kong. Jag hittade den här nyheten idag:

In 2015, Tokyo restaurant Tsuta became the first ramen restaurant in the world to be awarded a Michelin star. Hong Kong got its first branch in Causeway Bay’s V-Point this May, with a second venue to open this month in Tsim Sha Tsui’s Harbour City.

Eager punters lined up for hours in the restaurant’s first weeks to try its famous MSG-free truffled ramen – thankfully shorter than the five hour waits at the flagship branch in Japan. Only 400 bowls are made per day, using a stock (dashi) made with whole chickens, fresh clams and dried fish, all simmered for nine hours before a blend of three different soy sauces and a specially made truffle sauce and oil are added.

Läs mer här.