Mina senaste fynd på Youtube

De som följt den här anspråkslösa bloggen ett tag har säkert insett att jag gillar att kolla på diverse klipp på Youtube som har med ramen att göra. Inte minst filmer skapade av människor som har kommit på oortodoxa användningsområden för snabbnudlar. Här är några av mina senaste fynd.

Tacoramen. Eller kanske ramentacos. Jag är lite osäker på vad jag borde kalla det här för. Men det ser ju faktiskt gott ut. Inte så konstigt. Det är allmänt känt att allt som friteras blir gott.

Har du hört talas om Mixian? Inte jag heller. Men det är tydligen en nudelrätt från Kinas Yunnanprovins. Om någon vet var man kan få tag på detta i närområdet, let me know!

Ramen Noodle Hacks är en sjukt bra söksträng. Jag snubblade nyligen över det här videoklippet från Greg’s Kitchen där både det ena och det andra hamnar i soppskålen. Varning för kräsmagade.

Är du en skogsmulle? Gillar du att laga mat i naturen? Varför inte inspireras och prova på att göra ramen från scratch. Jag får lite Primitive Technology-vibbar här, fast med mat.

Bild av Esther Vargas. CC-BY.