Samyang Seafood Party (125g)

seafood_party_1

Ain’t No Party Like a Seafood Party! Denna trevligt förpackade nudelsoppa från koreanska Samyang Foods var en högst angenäm upplevelse.

Samyang Foods är inte bara företaget som stoltserar med att ha Sydkoreas kanske fulaste hemsida. Man är även hejare på att pumpa ut olika snabbnudelrätter runt om i världen. Inte så konstigt, med tanke på att de har tillverkat produkten sedan tidigt sextiotal. De kan det här.

seafood_party_2

Samyangs skaldjursnudelsoppa levereras med buljongpulver och lite torkade godbitar från växtriket, bland annat alger. Nudlarna ska enligt förpackningen kokas i fem minuter, något längre än vad jag är van vid. Men det blev ändå bra.

seafood_party_3

Skaljdursbas är inte alltid min proverbiala kopp te. Men i det här fallet tycker jag att det fungerar. Det känns ändå fräscht, och nudlarna håller god kvalitet. Buljongen är lockande frivol och kryddstarkt pikant i smaken (är det en tautologi btw?). Men inte så stark att det tar över, som tur är. Det är en tydlig doft av hav och skaldjur som också finns med i ”doftbilden” här.

Möjligtvis kunde det varit lite mer tyngd i buljongen, men det är samtidigt min ständigt återkommande käpphäst. På det hela taget är det en högst habil skaldjurshistoria som landat på mitt köksbord. Klart godkänd.

Betyg: 6 av 10

Här hittar du fler recensioner av snabbnudlar.

 • Hej Per-Ola!

  Va kul att du också gillar ramen. Jag skulle vilja veta mer om hur du tillagar nudlarna. Hur mycket vatten använder du? Blandar du i kryddorna innan det kokar? Häller du av lite vatten när du ska äta?

  Fortsätt med denna blogg, jag kommer att följa den intensivt!

  • Hej Sebastian! Vad kul att du är intresserad! Här kommer svar på dina frågor:

   Hur mycket vatten använder du? Lagom är bäst!
   Blandar du i kryddorna innan det kokar? Oftast inte.
   Häller du av lite vatten när du ska äta? Bara i nödfall.

   Nudeldoftande hälsningar!