Utblick mot västkusten

fee_fi_fo_fum_3Jag har en längre period väntat på att Göteborgs första renodlade ramenrestaurang skulle slå upp dörrarna. I augusti 2015 skedde det så äntligen. Föga oväntat på Rosenlundsgatan.


Fee Fi Fo Fum serverar vällagade nudelrätter med delvis svenska influenser. Lokalen är stilren, flärdfri och avslappnad. Precis som ett nudelställe ska vara om man frågar mig. Många av sittplatserna i den lilla restaurangen är placerade runt bardisken vid köket, även det comme-il-faut för ett japanskt ramenetablissemang. Jag kände mig hemma direkt.

När jag besökte Fee Fi Fo Fum bad jag servitören att ge mig en valfri nudelsoppa, de fick fria händer i köket. Det som kom ut var en vacker skål fylld med grönsaker, krispigt fläsk och en ljuvlig buljong som jag gladeligen sörplade i mig. Den hade gärna fått vara lite mustigare. Men smaken, det var det inget fel på.

En nackdel är dessvärre att eftersom det är just en nudelbar, finns det mer eller mindre enbart nudlar att välja på om man vill ha en varmrätt. Vid mitt besök hade jag sällskap av en person som inte ville äta nudelsoppa. Hon fick istället plocka ihop lite smårätter för att bli mätt. Dessa var å andra sidan goda, jag kan verkligen rekommendera deras shimesaba (tunt skurna makrillfiléer) som var synnerligen välsmakande.

Mitt nästa västkustprojekt? Det får bli att testa Ramen-Ya!

Andra som har skrivit om Fee Fi Fo Fum: Nicky Pop, Nöjesguiden, Göteborgs-Posten.